Kategori: Temsilcilikler0

Aylık Eğitimlere İllerde Devam Ediliyor

Bilecik temsilciliğimizin organizesinde geçtiğimiz Pazar günü yaklaşık 25 kişinin katılımıyla İş Zekası, Kurumsallaşma ve Dış Ticaret Eğitimleri yapıldı.

Hayrat Vakfı Bilecik temsilcisi Abdulkadir Köse’nin “Helal Kazanç” üzerine yaptığı sunumla başlayan program ERP ve Raporlama Uzmanı Gökhan Güllaç’ın sunumuyla devam etti.

Güllaç sunumunda günümüzde ticari başarıya sebep gösterilen ve yabancıların adet ve buluşları sanılan başarı sistemlerinin aslında ne kadar bizden olduğunu göstermek adına Bediüzzaman Said Nursi’nin Hutbe-i Şamiyesi’nde geçen bir ceride yazısından alıntı yaptı.

“Ey evliyayı umur! Tevfik isterseniz kavanin-i âdetullaha uygun hareket ediniz, yoksa tevfiksizlik ile cevab-ı red alacaksınız.” Sözünden alıntı yapan Güllaç ecnebilerin aslında bu kurallara uyduklarından dolayı maddeten muvaffak olduklarına dikkat çekti. İşlerimizi âdetullaha uygun yapmak için de işlerimizi yönetme ve takip için ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) ve iş zekâsı gibi yazılımları kullanmamız gerektiğini söyledi. Bu konunun önemine değinen Güllaç asgari düzeyde neler yapılması gerektiğinden bahsederek herkes tarafından aşina olunan Excel programının nasıl iş zekâsı olarak kullanılacağını anlattı.

Hemen akabinde Dış Ticaret ve Kurumsallaşma Uzmanı İsmail Erdoğan girişimcilik ruhu ve iş geliştirme üzerine sunumunu gerçekleştirdi. İş geliştirmenin özellikle bu piyasadaki öneminden bahseden Erdoğan ayrıca perakende de müşteri sadakatini sağlama üzerine bazı bilgiler paylaştı. Erdoğan’ın sunumu katılımcıların dikkatini cezb etti.

Program soru cevap bölümünün ardından son buldu.