Kategori: 0

Sivas Bölge Toplantımızı gerçekleştirdik

2018 yılı 2.Sivas Bölge Toplantımızı Niğde il temsilciliğimizin ev sahipliğinde gerçekleştirdik.

7 ilden Hayrat Vakfı ve HAYSİAD temsilcilerinin yanı sıra üyelerin de katılım sağladığı toplantı gün boyu devam etti.

Programın açılışı Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ardından Sivas Bölge Temsilcimiz Mehmet Levent Şimşek’in selamlama konuşması ile başladı. Toplantıya genel merkezden katılım sağlayan yönetim kurulu ve tüm HAYSİAD üyeleri adına selamlama konuşması Genel Başkan Hacı Özdemir tarafından yapıldı.

İlk bölümün ardından detaylı tanışma bölümüne geçildi. Üyeler arası irtibat, ittifak ve ittihadı sağlamanın ilk hedef olduğu bilinciyle her üye kendini detaylı olarak tanıttı. Bu bölümün devamında iki üye firmamız katılımcılara örnek olacak başarı hikâyelerini paylaştı.

Ellda Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Durmuş Karakaya farklı alanlarda çalışan ya da iş sahibi olan 4 HAYSİAD üyesi ile ortaklık kurup nasıl muvaffak olduklarını ve üretimlerinin %70’ini nasıl ihracata yönlendirdiklerini anlattı. Hemen ardından Yemenoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Yemenoğlu inşaat sektörüne işçi olarak başladıktan sonra azim ve kardeşler arası ittihat ile sektörde önde gelen firma konumuna nasıl geldiklerine ve şuanki piyasanın nasıl değerlendirilmesi gerektiğine dair paylaşımda bulundu.

Tecrübe paylaşımlarının ardından HAYSİAD Genel Merkez 6 Aylık Faaliyet Raporu sunumu yapıldı.  Ticarete farklı bir bakış açısı getirmek adına HAYSİAD Genel Başkanı Hacı Özdemir  “Ticarette Niyet” adlı sunumu gerçekleştirildi. Her ibadette olduğu ve niyetsiz ibadetin kabul olmadığı gibi ticarette de müslümanın İslam’a uygun bir niyetinin olması gerektiği ana düşüncesinde gerçekleşen sunum katılımcıların oldukça dikkatini çekti. Bununla birlikte Isparta’daki büyüğümüzün yakın zamanda söylediği: “Çalışmalarınızı sadece kendi ilinizde değil, komşu illerinizde de yapın. Her il yakın illerdeki kardeşleri ile irtibatta olsun, birbirlerinizin tecrübelerinden güzel hasletlerinden istifade edersiniz.” emri paylaşıldı.

Bu sunumun ardından Sivas bölge istişaresine geçildi. Bölgesel konuların değerlendirildiği ve bölgeye yönelik kararlar alınan toplantıda her ayın ilk Cumartesi günü il temsilciliği bazında eğitimli toplantı yapılması ve 3 aylık dönemlerde tüm bölge üyelerinin katılacağı daha kapsamlı bir toplantı yapılması kararı alındı. İkinci 3 aylık dönemlerde ise sosyal faaliyet anlamında ailelerin de katılabileceği daha kapsamlı 2-3 günlük toplantılar yapılması kararlaştırıldı. Bir sonraki Sivas bölge toplantısının Yozgat’ta mümkünse ailelerinde katılacağı şekilde planlandığı istişare toplantısının ardından Hayrat Vakfı Niğde il Temsilcisi Yasin Uzun’un “İslam’da İktisat” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Toplantının bir meyvesi olarak katılımcılara şu güzel dua ezberletildi… “Ruhumuzu cesedimize, kalbimizi nefsimize, aklımızı midemize hâkim eyle. Lezzeti şükür için isteyen kullarından eyle.” AMİN

Yapılan duanın ardından 15 Temmuz kahramanımız Şehit Ömer Halisdemir’in kabir ziyareti yapıldı. Buradaki manevi atmosferin hazzıyla katılımcılarımız faaliyetlere başlamak üzere yola çıktılar.

Tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ederiz.