Kategori: Genel Merkez0

2019 Yılı İlk Konferansımızı Yaptık

HAYSİAD 2019 yılı ilk konferansı Isparta SAHAV(Seyyid Ahmed Husrev Altınbaşak Vakfı)Medresetüzzehra konferans salonunda gerçekleştirildi.

Yaklaşık 250 kişinin katıldığı konferansta İslam Ticaret Ahlakı, Teşvikler, Ticari Eğitimler ve manevi eğitimlere yer verildi.

Konferansın ilk bölümü Kur’an- I Kerim tilaveti ile başladı. Akabinde Isparta il temsilcimiz Mücahit Çetiner ve genel başkanımız Hacı Özdemir selamlama ve açılış konuşmalarını gerçekleştirdiler.

İkinci bölümde Hayrat Vakfı Isparta İl Temsilcisi Muhlis Körpe’nin “Maddeten Terakkinin Ehemmiyeti” sunumunun ardından “İslam Hukukunda Satış Akdi” sunumuyla Burdur temsilcimiz İlahiyatçı Mehmet Öcal kürsüye çıktı. Ticarette akdin ehemmiyetine, ötelemenin ya da yazmamanın sonuçlarına değinen Öcal katılımcılardan gelen soruları da cevaplayarak kürsüyü bir sonraki eğitimci, Isparta KOSGEB Müdürü Yurdun Yıldırım’a devretti. Yıldırım, güncel teşvikler ve yeniliklerle ilgili detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Üyelerimiz KOSGEB’le ilgili sorularını direk konunun uzmanına sordu.

Kılınan öğle namazının hemen akabinde Hacı Hafız Said Nuri Ertürk ile 2 saatlik bir hasbıhalde bulunuldu. Ertürk’ün ilk tavsiyesi ve tekraren üzerinde durduğu konu İslam Ticaret Ahlakının iyice öğrenilmesi oldu.

Konferansın öğleden sonraki bölümünde “Şirketlerde Finansal Yönetim ve Ortaklık Kültürü” sunumu EPC Finansal Rating Analiz Ve Danışmanlık Hizmetleri sahibi Cemaleddin Epçaçan tarafından gerçekleştirildi.

Programın devamında Teskon Mühendislik Genel Müdürü Ali Altıbağ tarafından “Başarının 5 Sırrı” ve Antalya bölge temsilcimiz İbrahim Çetin tarafından “Kazan-Kazan” sunumları yapıldı.

Programın kapanış konuşması Hayrat Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bülent Güner tarafından yapıldı. Güner, Medresetüzzehra projesinden detaylıca bahsetti.