Kategori: Genel Merkez0

EDİTÖR YAZISI

Merhabalar,
Her geçen gün sayısı artan iş adamlarına rehber oluşturabilecek ve yoldaş olabilecek donanımlı bir dergi hazırladık. HAYSİAD dergimizin ilk sayısında sizlere İslam’da ticaretin yerinden ve öneminden bahsettik. Kapak konumuzda Müslüman olarak alışverişlerde en çok dikkat etmemiz gereken hususları, kul hakkını, iş dünyasında adaletli olmanın, ödemelerin zamanında yapılmasının önemini, kısacası dinimizde ticarete ve faize bakış açısını örneklerle zenginleştirerek mercek altına aldık.

Ülkemizin gelişen ticari hacmine ve millileşen sanayisine katkı sağlayan HAY Sanayici ve İşadamları Derneği(HAYSİAD) Başkanı Hacı Özdemir ile ticaret yaparken ne için ve nasıl yapılması gerektiğine dair konuştuk. Ortaklık kültüründen ihracata kadar birçok konuya dikkat çeken Özdemir, faizsiz finans ve adalet kavramlarının HAYSİAD’ın önem verdiği konuların başında geldiğini belirtti.

İş yoğunluğunu dikkate alarak aile fertleri arasındaki hukukun, aile saadetinin önemini anlatan bir yazı sunduk. Ailenin kişinin yaşamındaki huzurun temeli olduğunu varsayarak devamında çocuk sayfasına yer verdik. Çocuk yetiştirmede sınırlar ve ödül konusunu sizlerle paylaştık.

İş zekâsı çözümleri; işletmelerin doğru zamanlarda doğru adımlar atmalarını, stratejik ve taktiksel kararları doğru verebilmelerini sağlıyor. Teknoloji anlamında her geçen gün kendini geliştiren HAYSİAD üyeleri için teknoloji sayfasında iş dünyasında yazılımlar ve iş zekâsı konusunu işledik. Bütün bunların yanında yurt içi ve yurt dışında seyahat edebileceğiniz yerleri araştırdık. Ülkelerin ve şehirlerin hem ekonomi hem de sosyal yapısını görmeniz açısından en önemli detayları sizlerle paylaşıyoruz.

HAYSİAD dergimizin iş dünyasına hayırlı olmasını dilerim.

Editör: Merve Kantarcı Çulha

HAYSİAD İlk sayısını indirmek için tıklayınız…